marți, 26 septembrie
Radu Blog
No Result
View All Result
  • Acasă
  • Saltele
  • Canapele
  • Ghid Saltele
  • Acasă
  • Saltele
  • Canapele
  • Ghid Saltele
No Result
View All Result
Radu Bălan
No Result
View All Result
Home Blog

Saltea Antiescara cu Sistem Antidecubit – Ce este și cum funcționează?

saltea-antiescara
Aici am găsit cele mai bune reducerile la saltele

O saltea antiescara cu sistem anidecubit este conceputa dintr-un material ce nu pune presiune pe organism si distribuie greutatea in mod egal pe toata suprafata acesteia. Acest tip de saltea este recomandat persoanelor imobilizate datorita problemelor de sanatate.

In general, aceste saltele erau folosite in spitale si centrele geriatrice, insa in zilele noastre pot fi cumparate si pentru a fi folosite pentru uz personal deoarece materialele sunt mai accesibile. Aceste saltele in general sunt prevazute cu bile de aer pe interior ce ajuta utilizatorii sa aiba un somn mai odihnitor si sa imbunatatieasca mobilitatea acestora.

Pentru cine este potrivita o saltea antiescara?

Acete saltele sunt concepute pentru a reduce riscul de escare al pacientilor. Acesta se manifesta prin acumularea vaselor de sange in puncte de presiune ce duc la intreruperea alimentatiei cu oxigen si nutrienti a zonei respective.

Reduceri si oferte pentru saltelele ortopedice

Eu personal am Salteaua Super Ortopedica cu Arcuri Individuale

Sunt mai multe zone predispuse, cum ar fi lateralele capului, soldurile, umerii sau partea de jos a spatelui dar si glezna, calcaiele si uneori pielea din spatele genuhcilor sau marginiel urechilor.

Citește și despre: salteaua Somart Air-flow, ce previne supraîncălzirea

Saltea super-ventilata Somnart Air-flow – previne supraîncălzirea corpului în timpul verii

Escarele pot duce la deteriorarea tesutului din zona respectiva si poate fi periculos, in unele cazuri (foarte rare) ducand chiar al decesul persoanei respective.

Ce beneficii are o saltea antiescara?

Daca o persoana este imobilizata la pat, o saltea antiescara este o alegere escelenta, deoarece aceasta poate impiedica aparitia de ulceratii la nivelul pielii sau in cazul in care acestea deja exista, le poate ameliora.

somproduct.ro

cum-cumperi-o-saltea-antiescara

Avantajele saltelelor antiescara

  • Salteaua antiescara reduce presiunea de decubit din organism si poate chiar oferi un masaj usor, pentru a imbunatati circulatia sangelui la nivelul pielii, ajutand asadar si la oxigenarea tesuturilor.
  • Poate preveni suprainfectarea pielii – o problem foarte periculosa ce poate duce, in cazuri extreme, la decesul pacientului.
  • Pe langa faptul ca sunt benefice pentru sanatate, ofera si confort, deoarece permit schimbarea punctelor de sprijin ale pacientului imobilizat, pentru a elibera presiunea de decubit din organismul acestuia
  • Se poate regla presiunea de aer din saltele, pentru a oferi cat mai mult confort – tine cont ca nu toate saltelele antiescara au aceasta functie

Este important de precizat faptul ca pacientul imobilizat la pat poate observa aparitia de escare chiar si din primele zile , motiv pentru care este bine sa folosesti o astfel de saltea inca de la inceput.

Totusi, saltelele antiescara nu sunt recomandate in orice situatie. In caz de fracturi cervicale, scheletale sau de rani ale coloanei cervicale, aceste saltele nu sunt recomandate.

Cum putem cumpara cea mai buna saltea antiescara

Daca vreti sa cumparati o asemenea saltea, sunt cateva aspecte pe care trebuie sa le luati in considerare pentru a face cea mai buna alegere. Iata care sunt cei mai importanti factori.

Vezi cele mai bune saltele cu arcuri de la SomnArt

Tipul saltelei

Salteaua antiescara poate fi de mai multe tipuri. Exista saltele antiescara pasive  si active – tip fagure sau tubulare

  • O saltea antiescara pasiva se foloseste pe un pat obisnuit si este recoamandata in special pentru ingrjirea la domiciliu
  • O saltea antiescara activa este adesea numita si saltea de tip fagure deoarece este alcatuita din camere pneumatice aranjate in doua sau mai multe sectiuni. Sunt cele mai recomandate pentru a preveni aparitia escalelor dar si pentru a ameliora aceasta stare in cazul incare exista deja

Greutatea pacientului

Un alt factor important pe care trebuie sa il luati in considerare atunci cand vreti sa cumparati o astfel de saltea este greutatea pacientului. Pentru persoanele cu o greutate mai ridicata, cum ar fi cele de peste 100 kg se recomanda o saltea de tip fagure. Aceasta are avantajul de a transfera presiunea in mod egal pe suparfata corpului utilizatorului.

Dimensiuni

Dimensiunea saltelei este de asemeanea un factor important. Indiferent ca alegi o saltea antiescara pasiva sau activa, aceasta trebuie sa fie suficient de mare pentru a incapea confortabil dar si pentru a muta pacientul dintr-o pozitie in alta fara prea multa greutate.

Daca nu esti sigur care sunt dimensiunile potrivite, puteti cere sfatul magazinului din care cumperi aceasta saltea despre dimensiunile potrivite in functie de inaltimea, greutatea dar si conditia medicala a pacientului.

Materialul

Matertialul din care este facuta o saltea antiescara este de asemenea foarte important. Aceasta poate fi umpluta cu aer, apa, fibra, spuma sau gel. Materialul potrivit se cumapra in functie de problemele pacientului. Fiecare material are avantajele si dezavantajele sale.  Daca nu stii exact care este materialul potrivit, vorbeste cu medicul – el te poate sfatui cel mai bine sa faci iei decizia corecta.

Ce sunt escarele si cum te ajuta o saltea antiescara

Acum ca am vorbit despre saltelele antiescara, trebuie sa afli si ce anume este aceasta problema.

Pe scurc, escarele sunt rani pe piele ce se dezvolta la nivelul tesuturilor moi atunci cand acestea se afla sub presiune pentru o perioada intelungata, intre os si un plan dur extern (cum ar fi salteaua).

Atunci cand aceste tesuturi sunt comprimate pentru mult timp, sangele nu mai circula corespunzator, ceea ce poate duce la deteriorarea si chiar moartea tesutului. Aceasta problema poate fi foarte periculoasa pentru sanatate, in cazuri extrem de rare ducand chiar la deces.

cum-functioneaza-o-saltea-antiescara

Cum se manifesta escara

Escarele pot cauza dureri puternice si se pot infecta, mai ales cand  organismul este deja slabit. Aceasta problema medicala poate avea patru stadii de evolutie.

  • Primul stadiu – eritemul. In acest stadiu, pielea are o culoare rosie, escara fiind situata deasupra unei proeminente osoase.
  • Al doilea stadiu – flictena – In acest stadiu se formeaza o rana deschisa de culoare roz-rosie
  • Al treilea stadiu il reprezinta dezepidermizarea – Rana se adanceste si mai tare si ajunge pana la tesutul adipos subcutanat
  • Al patrulea stadiu – leziunea profunda – Acest stadiu afecteaza straturile cutanate cum ar fi muschii si chiar si osul.

Ce poate influenta dezvoltarea escarei

Exista mai multi factori de risc ce pot duce la dezvoltarea acestei probleme de sanatate:

  • pielea umeda
  • varsta inaintata
  • temperatura crpului
  • paralizia
  • o problema medicala ce imobilizeaza pacientul la pat

De ce sa folosesti o saltea antiescara

Aceasta saltea se pune pe un pat sau fotoliu si are rolul de a preveni dezvoltarea escarei la pacient. Este formata dintr-o saltea antiescara si o pompa de presiune alternativa, care scade si creste alternativ presiunea aerului in celulele antiescara, schimband punctele de presiune si imbunatatatind circulatia sangvina.

Compresorul saltelei trebuie sa functioneze mereu cand pacientul sta pe saltea. Acesta umfla si dezumfla celulele de aer ale saltelei pentru a imbunatati fluxul de sange si pentru preveni aparitia escarei sau pentru a ameliora aceasta problema in cazul in care deja exista.

Sunt recomandate in general persoanelor in varsta dar sunt esentiale pentru persoanele imobilizate la pat sau cele cu mobilitatea foarte redusa.

Sper ca acest articol sa te fi ajutat sa intelegi ce este o saltea antiescara, cum functioneaza aceasta, cine are nevoie de una si cum o poti cumpara pe cea potivita. Daca ai alte intrebari sau nelamuriri, lasa un comentariu iar eu iti voi raspunde cat pot de repede.

Daca vrei sa afli mai bine cum se monteaza si cum functioneaza o saltea antiescara cu sistem antidecubit, iata un clip ce te poate ajuta:

somproduct.ro
Next Post
cat-de-moale-trebuie-sa-fie-o-saltea

Cea Mai Bună Saltea Moale - Cum o Cumpărăm?

Pareri Saltea BioFoam, 18 cm

Pareri Saltea BioFoam, 18 cm

Saltea Bio Latex de 3 cm – Părere Personală despre această saltea

Saltea Bio Latex de 3 cm – Părere Personală despre această saltea

Salteaua Deluxe Pocket Imperial 1000

saltea-Salteaua-Deluxe-Pocket-Imperial-1000

Somiera Dormeo Clip Flex – asigură o poziție ergonomică și oferă confort maxim

Somiera Dormeo Clip Flex

Topper 6 cm Dormeo Renew Natura – poate fi utilizat pe orice suprafață

Topper 6 cm Dormeo Renew Natura

Saltea Air+ Select – saltea comodă cu design deosebit

Saltea Air+ Select

Topper 4+1 Dormeo Black Diamond – transformă salteaua într-un pat confortabil

Topper 4+1 Dormeo Black Diamond pat

Saltea Air+ Comfort 27 cm – se adaptează stilului tău

Saltea Air+ Comfort 27 cm confortabila

Topper Dormeo Memosan Roll-up 3+2

Topper Dormeo Memosan Roll-up 3+2

Topper 3cm Dormeo Renew Natura

Topper 3cm Dormeo Renew Natura

Protecție pentru saltea Dormeo Aloe Vera – păstrează salteaua curată

Protecție pentru saltea Dormeo Aloe Vera

Hero Topper Dormeo – topper-ul perfect pentru tine

Hero Topper Dormeo

Saltea Ecocell Siena – saltea fermă de 14 cm

Saltea Ecocell Siena
  • Pentru cine este potrivita o saltea antiescara?
  • Ce beneficii are o saltea antiescara?
  • Cum putem cumpara cea mai buna saltea antiescara
    • Tipul saltelei
    • Greutatea pacientului
    • Dimensiuni
    • Materialul
  • Ce sunt escarele si cum te ajuta o saltea antiescara
    • Cum se manifesta escara
    • Ce poate influenta dezvoltarea escarei
    • De ce sa folosesti o saltea antiescara
  • Politică cookies
  • Termeni și Condiții
  • Contact
© 2021 Radubalan.ro
Toate drepturile rezervate
No Result
View All Result
  • Acasă
  • Saltele
  • Canapele
  • Ghid Saltele

© 2021 Radubalan.ro - Toate drepturile rezervate